Maštalište promoviše Nacionalnu strategiju za mlade

Srbija je do pre godinu dana bila jedina zemlja u regionu bez postojeće državnog tela i zvaničnog dokumenta koji je posvećen mladim ljudima, a koji sadrži viziju omladinske politike, kao i ciljeve i konkretne mere pomoću kojih se ta politika može realizovati. Upravo na inicijativu mladih ljudi, prošle godine je oformljeno Ministarstvo omladine i sporta. Nakon osnivanja, ministarstvo je u partnerstvu sa mrežom organizacija gradjanskog društva startovalo sa izradom Nacionalne strategije za mlade.

Dnevni boravak
Multiplikacija - živeti tolerantno


 
Slučajnom simbolikom, na Dan Evrope, 9. maja tekuće godine Vlada Republike Srbije usvojila je Nacionalnu strategiju za mlade, na kojoj je proteklih šest meseci radilo 16 000 mladih ljudi, putem učešća na jednom od 167 okruglih stolova na teritoriji Srbije, članstva u jednom od šest savetodavnih odbora ili učešćem u jednoj od osam tematskih grupa, prisustvom na jednoj od deset održanih regionalnih konferencija.

Dečiji stvaralački centar “Maštalište” i pokret “Novi optimizam” pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, promovisali su Nacionalnu strategiju za mlade u vidu dva karavana pod nazivom “Zamisli život…”, a potom “Skrati priču” koji su obišli 25 gradova Srbije medju kojima su Niš, Pančevo, Leskovac, Pirot, Kruševac, Zaječar, Indjija, Novi Sad, Zrenjanin, Beograd, Subotica, Loznica, Kragujevac, Novi Pazar, Negotin, Valjevo...

   
 
 
Copyright © 2006 Dečji stvaralački centar Maštalište. All Right Reserved.