Pozorišna predstava “Prvi šljivarski boj”

Pozorišna predstava "Prvi šljivarski boj" predstavlja dramatizaciju naše knjige pod istim nazivom. Ovu knjigu smo, zahvaljujući Save The Children Fund-u , izdali na srpskom i mađarskom jeziku i prvi put dramatizovali pre pet godina. Knjiga opisuje sukob dva "luda kralja" oko jednog stabla šljive, a predstava je interaktivna, jer u njoj ušestvuje i publika.

 

Dnevni boravak
Multiplikacija - živeti tolerantno


 
U predstavi se pojavljuju najčudniji likovi: glupi kraljevi, njihove pohlepne žene, jedna pametna beba koja još ne govori, ali mudro misli, jedan sluga koji repuje i vozi motor neverovatnom brzinom, zbunjeni i priglupi narator "tezgaroš", vojnici - što u viteškim, što u maskirnim uniformama i jos mnogo najčudnijih faca. Ako smo vas zainteresovali, pozovite - doći ćemo i u vašu školu ili vrtić da Vam glumimo i zajedno rešimo problem ovih ratobornih kraljeva!

U okviru obeležavanja Dana evropske baštine ovu predstavu smo premijerno izveli na velikoj sceni zrenjaninskog Narodnog pozorišta i to uz dužni pažnju, smeh i ovacije pred prepunim gledalištem.

Drugi put je predstava malo izmenjena. Profil učesnika ove predstave odgovara profillu polaznika “Maštališta”. Novina je pojava “dobre vile” koja donosi konačno razrešenje problema. Nju igra devojčica Ceca iz našeg Dnevnog boravka. Koliko je to njeno učešće velika i važna stvar može videti svako ko pročita njen sastav napisan dan nakon predstave. /Cecin sastav/

Predstava je interaktivna i početak je razgovora sa decom koja je gledaju na temu tolerancije.Cilj nam je da predstavu odigramo u svim školama iz kojih nas pozovu I da podstaknemo decu i odrasle da razmišljaju o nenasilnoj komunikaciji i tolerantnom reagovanju.

 
Copyright © 2006 Dečji stvaralački centar Maštalište. All Right Reserved.