Likovna radionica "Kreativni kutak"

Likovna radionica "Kreativni kutak" namenjena je svoj deci, koja vole crtanje, slikanje, vajanje, uzrasta od 7 do 10 godina. Svakog utorka se družimo, maštamo i stvaramo raznim tehnikama, u skladu sa određenom tematikom. Na dosadašnjim radionicama koristili smo flomastere, olovke u boji, voštane boje, vodene boje, tempere, suvi pastel, vunicu, glinamol, kolaž papir, pravili slike od raznog zrnevlja...

 

Dnevni boravak
Multiplikacija - živeti tolerantno


 
Cilj radionice je da deca kroz kreativan rad upoznaju nove likovne tehnike, različite materijale uz druženje i igru. Kroz kreativan rad i kvalitetno provedeno vreme deca imaju mogućnost da izraze svoje emocije, da razvijaju maštu i kreativno mišljenje. Divan prizor koji se može videti prikom održavanja radionice, pored likovnog stvaralaštva, su i druženje, igra i smeh dece. Dok se služe slikarskim sredstvima, na papir prenose svoja osećanja i maštu. Maštanjem, kreativnošću, igrom boja, igrom oblika deca podsvesno stvaraju sliku svog viđenja sveta. Poseban akcenat se stavlja na stvaralački proces, a ne na sam likovni rezultat. Likovno stvaralaštvo razvija i usmerava dečiju kreativnost i ljubav prema likovnom izrazu, a slobodna kreativnost je neophodna za dečiji društveni razvoj. Davanje slobode kreativnog izražavanja kao rezultat daje predivne likovne radove.

Naši radovi, koji su nastali u prethodnom ciklusu, bili su izloženi u Kulturnom centru Zrenjanina, a kasnije i u Las Vegasu. Prijatelji Maštališta izrazili su želju da prikažu dečije radove i američkoj publici.

Svi zainteresovani mogu nam se pridužiti
svakog utorka od 18 do 19h.
 

Decembar 2008.

Radionica "Kreativni kutak" je organizovala i dve radionice na kojima su prisustvovali i roditelji. Ove radionice protekle su u veseloj i kreativnoj atmosferi. Deca su zajedno sa svojim roditeljima kreativno proveli vreme, družili se i stvarali. Ovakav način rada bio je veliko i značajno osveženje za decu i roditelje, jer inače retko imaju priliku da svoje slobodno vreme provode na ovakav način sa svojom decom. U narednom ciklusu ćemo se potruditi da češće organizujemo zajedničke radionice.


 

     
 
 
Copyright © 2006 Dečji stvaralački centar Maštalište. All Right Reserved.