Likovna radionica "Kreativni kutak" za decu od 7 do 10 godina
Ciklus oktobar - decembar 2010"


Novi ciklus (2010) počeo je 5.10. i upisano je 22 dece. I ovoga puta ćemo imati goste, ići ćemo u Narodni muzej, biblioteku i lepo ćemo se družiti i stvarati lepe radove.

Kreativan početak novog ciklusa, nove ideje, novi drugari...
 

Dnevni boravak
Multiplikacija - živeti tolerantno


 
Crtali smo zmajeve koji će kasnije biti izloženi na nekoj od izložbi. Koristili smo olovke u boji, flomastere, voštane boje i sve što nam je bilo interesantno i što je pomoglo da naši radovi budu još lepši.

Učili smo malo i o senci (kako nastaje, kako je vidimo). Posmatrali smo bundevice i zatim ih crtali ugljenim štapićima koje smo potom fiksirali lakom za kosu. Posmatrali smo senku i predstavili je na drugačiji način, suvim pastelom. Posmatrali smo fotografije raznih pejzaža i potom ih crtali, dodavali nešto iz svoje mašte i naravno dobro se zabavili.

Stigla nam je jesen, a sada možemo i da je vidimo u parkovima i na ulicama, prepoznamo po njenim zlatim, toplim bojama. Od lišća smo pravili slike, kolaže. Lepili smo ih i uklapali, a rezultat su ove lepe slike.

Malo smo se igrali temperama i šarali po papiru. Ovako izgledaju Roršahove mrlje na naš način. Zvuči kao recept za neko jelo? Kad mi zakuvamo - mašti nema kraja. Inače, Roršahove mrlje su spontana igra monotipija (mono je jedan, a tipija je otisak) u kome se mrlje, fleke jedne boje ili više boja na raznim podlogama preslikavaju i tako dobijaju mrlje i fleke, odnosno slike. Na ovoj radionici je nastalo najviše radova, a komentar Ane M. (7 godina) bio je “Kako je lepo biti kreativan!”. Sada imamo i novi moto radionice :-)

Nastavljamo da maštamo...
Maštajte sa nama :-)  

     
 
 
Copyright © 2006 Dečji stvaralački centar Maštalište. All Right Reserved.