Likovna radionica MAZALIŠTE završila sa radom

Likovna radionica MAZALIŠTE počela je sa radom 23.05.2007. godine i trajala je nešto manje od dva meseca. Devet devojčica predškolskog uzrasta, od 4 do 6 godina, imale su priliku da ispolje svoju kreativnost, da crtaju, nauče neku novu likovnu tehniku i, naravno, upoznaju nove drugare i druže se.

 

Dnevni boravak
Multiplikacija - živeti tolerantno


 
Cilj radionice bio je da se deca kroz zabavu i kreativni rad upoznaju sa likovnim tehnikama, ispolje spontanost i samostalnost u primeni likovnih tehnika i materijala, da eksperimentišu i istražuju mogućnosti materijala. U radu su korišćeni flomasteri (deca ga rado koriste jer lako ostavlja trag, a boje su intenzivne), drvene boje (olovke u boji), kolaž papir (vežba spretnosti u rukovanju makazama - adekvatan postupak u lepljenju kolaž papira), akvarel (vodene) boje (otiskivanje različitih šablona – prsta, šake, gužvica papira).

Najzanimljivija radionica bila je kada smo pravili zvečke od kartonskih valjaka koje smo obmotali kolaž papirom, napunili različitim semenkama, zatvorili ih, a potom ukrašavali po želji (cvetićima, crticama, tačkicama, linijama). Deci se veoma dopalo to što zvečke proizvode zvuk različite jačine, a komentar jednog tate bio je “Biće veselo”, dok se ritam zvečki širio dvorištem Maštališta.

 
     
 
 
Copyright © 2006 Dečji stvaralački centar Maštalište. All Right Reserved.