Maštari i drugari na Korzo fest-u - jun-jul 2013.

Maštari su na ovom Korzo fest-u organizovali 4 radionice od kojih je svaka bila drugačija i bavila se drugom temom, a to su:

VODA
Naučili smo šta je voda, ko zagađuje vodu, šta znači nestašica vode i zašto nam je ona važna. Pravili smo brodiće, bojili figurice od gipsa, pravili meduze u flašamama i diiiiiiiiiivno se družili. :-)

Dnevni boravak
Multiplikacija - živeti tolerantno


 
RECIKLIRANJE
Šta sve možemo da recikliramo, zašto je to važno, koliko vremena je potrebno da se nešto razgradi u prirodi i kako nam to šteti su samo deo onoga što je moglo da se pročita i nauči na ovoj našoj radionici o reciklaži. Kroz nekoliko kreativnih ideja - pravljenja kasice prasice od plastičnih flaša, pravljenja slika od plastičnih čepova flaša, reciklaža kartonskih valjaka, koje smo pripremili našim učesnicima mogli smo da na pravi način ukažemo na to koliko je zanimljivo recikliranje.
JEZICI I ZEMLJE SVETA
Koliko jezika na svetu postoji, kojim jezikom najviše ljudi govori, kako se kaže "volim te" na drugim jezicima i još mnogo zanimljivih podataka saznali ste sa naših plakata na ovoj radionici. Za one koji voleda se igraju i uče tu su bile aktivnosti za razmišljanje – filozofska pitanja šta je život, šta je lepota, ko sam ja, da li je čovek slobodan, a u svemu tome pomogao nam maštarski je šešir za razmišljanje, domine sa zastavama raznih zemalja sveta, zastavice zemalja sveta i potraga za tom zemljom na mapi sveta.
PRIRODA
Šta je ekologija, kako da čuvamo prirodu od zagađenja, šta najviše zagađuje vazduh i mnoga druga važna pitanja na koja su posetioci našeg kutka mogli da pročitaju odgovore ali i na primerima nauče kako da očuvaju okolinu i prirodu čistom. Na ovoj radionici smo pravili saksije od plastičnih flaša i posadili različite semenke, koristili glinu kao prirodni materijal za kreativno izražavanje, pravili hranilice za ptičice od plastičnih flaša. Na ovoj završnoj radionici smo podelili i diplome za sve naše vredne maštare koji su redovno dolazili na maštarske radionice.


     
 
 
Copyright © 2006 Dečji stvaralački centar Maštalište. All Right Reserved.