Mladi poručili odraslima da će im nosevi porasti kao Pinokiju

„Ako budete ćutali o nasilju nad decom nosevu će vam porasti kao Pinokiju“ poručili su učesnicima međunarodne konferencije posvećene Studiji Ujedinjenih nacija o nasilju nad decom, Hane Volsgard, devojčica iz Danske i Miloš Vojnović, učenik Zrenjaninske gimnazije, član Stvaralačkog centra za decu i mlade “Maštalište”.


Dnevni boravak
Multiplikacija - živeti tolerantno


 
Hane i Miloš su na toj konferenciji, organizovanoj juče (ponedeljak) u Ženevi, zastupali decu i mlade Evrope i centralne Azije.

“Dobili smo priliku da odraslima ukažemo na ovaj problem “na način mladih” i da im preporučimo ovu Studiju kao obavezujući dokument” rekao je po povratku iz Švajcarske Miloš Vojnović.

On je istakao da su svi učesnici konferencije, predstavnici vlada i resornih agencija, fondacija i nevladinih organizacija zemalja sa svih kontinenata prihvatili sugestiju mladih i najavili stalno delovanje na rešavanju ovog problema.

Mladima je posebno obećana podrška u nastojanju da ovaj problem rešavaju samoinicijativno.

Na Konferenciji u Ženevi Miloš Vojnović je učestvovao uz podršku fondacije “Save the Chidren”, a bio je, prethodno, učesnik konsultacija o problemu nasilja nad decom koje su prošle godine organizovane u Ljubljani kao deo pripreme Studije Ujedinjenih nacija o nasilju nad decom i prve Konferencije koju je o tom problemu mladih ove godine u Monaku organizovala Evropska unija.

 
Copyright © 2006 Dečji stvaralački centar Maštalište. All Right Reserved.