“Razlika ne ujeda“

Od 1. aprila u Zrenjaninskoj gimnaziji će u sklopu „Festivala različitosti“ biti postavljena izložba pod nazivom“Razlika ne ujeda“, a 5.aprila u fiskulturnoj sali škole će biti organizovana prezentacija aktivnosti učenika pod sloganom „Po ovome sam različit“.

Učenici će predstaviti svoje specifičnosti različitim izražajnim sredstvima: muzikom, filmom, žongliranjem, glumom, igrom, performansom... Gosti zrenjaninskih gimnazijalaca biće mladi iz Novog Bečeja, Inđije i Bačke Palanke koji će se takođe predstaviti u tom programu.

Dnevni boravak
Multiplikacija - živeti tolerantno


 
Od februara 2006. godine Zrenjaninska gimnazija i Centar za decu i mlade „Maštalište“ iz Zrenjanina, realizuju trogodišnji projekat na temu tolerancije i interkulturalnosti.

Projekat se paralelno odvija u 8 gradova Vojvodine. Radom mreže koordinira Gradjanski fond „Panonija“ iz Novog Sada uz podršku švajcarske fondacije za decu „Pestalozzi“.
Cilj projekta je da se u multikulturalnoj sredini ,kakva su Banat i Vojvodina, mladim ljudima pruži prilika da razvijaju toleranciju prema različitosti, da uče nenasilne oblike ponašanja i otkrivaju bogatstvo koje pruža upoznavanje različitih kultura.

Mladi ljudi koji su prošle školske godine učestvovali u ovim aktivnostima u prostoru Zrenjaninske gimnazije pokrenuli su svoj „Interkulturalni klub“ - mesto gde realizuju svoje zamisli o „školi po meri učenika“. Prva aktivnost ovog kluba je upravo „Festival različitosti“ koji nije takmičarskog karaktera, a ima za cilj međusobno podsticanje mladih da se ličnim angažmanomstane na put predrasudama i stereotipima i ispolji individualnost na kreativan način.

 
Copyright © 2006 Dečji stvaralački centar Maštalište. All Right Reserved.