seminar interkulturalna komunikacija

U Maštalištu je u subotu, 24.5.2008. održan seminar Interkulturalna komunikacija. Predavači su bili Tinde Kadar, Radovan Francuski i Aleksandra Maksić. 20 učenika aktivno je učestvovalo u radionicama na temu pojam kulture i interkulturalnosti, razumevanje kulturnih i individualnih razlika, šta se krije iza etiketa, stereotipi i predrasude kao i faze interkulturalne osetljivosti. Cilj ovog seminara je razvijanje kritičkog mišljenja i povećavanje nivoa tolerancije prema različitostima, kao i uklanjanje diskriminacije i rastućeg nacionalizma. Učesnici su seminar ocenili srednjom ocenom 4,89 i predložili da se ovakvi seminari održavaju bar jednom mesečno.

Dnevni boravak
Multiplikacija - živeti tolerantno


 
Centar za decu i mlade “Maštalište” u subotu 24.5. organizovao je seminar u kojem su učestvovali članovi te organizacije, odnosno Maštari. Jedan od učesnika seminar komentariše sledećim rečima:
“Subotnje jutro počeli smo radionicama upoznavanja, sa profesorkom Tinde, a zatim pokušali da definišemo kulturu i shvatimo koliko smo mi u stvari interkulturalni. Sve aktivnosti propratile su zanimljive igrice i pozitivna energija učesnika. A nakon toga pauza za ručak, na kojoj su organizatori seminara učesnicima obezbedili ukusne sendviče.

Nakon pauze sa profesorom Francuski Radovanom razgovarali smo o značajnim temama kao što su predrasude i stereotipi. Time smo postali još svesniji njihovog negativnog uticaja na nas.

Sa profesorkom Maksić, na samom kraju našeg radnog dana, pokušali smo da sagledamo šta nas sve sputava da postignemo odredjeni cilji, i koje nas poteškoće mogu snaći.
Na kraju seminara, koji je bio obogaćen mnoštvom krisnih saveta, osećali smo se bogatije za veliko, novo iskustvo.


Katarina Vućetić I3

     
 
 
Copyright © 2006 Dečji stvaralački centar Maštalište. All Right Reserved.