Dnevni boravak
Multiplikacija - živeti tolerantno


 

"Play & Learn" 2015.
radionica engleskog jezika za decu


Na radionicama "Play & Learn" uglavnom pratimo školsko gradivo , ali naravno, na zanimljiv način, odnosno kroz igru. Na većini radionica praktikujemo grupni rad, u nekim slučajevima timski.
Osim gotovog materijala deca često i sama izrađuju pomoćna sredstva za igru i učenje kao što su domine, kocke, slagalice i sl. Svaka igra teoretski ima pobedničku i gubitničku ekipu, ali na kraju radionice uvek nekako svi budu pobednici i slatko se nagrade. Evo primera jedne od radionica:
Svaka grupa dobija po dve mreže kocke koje se lepe na tvrđi papir i formiraju. Na jednoj kocki su uputstva, npr. "Put a pencil case", "Put a book" i slično a na drugoj delovi nameštaja, npr. table, chair, door i slično. Cilj igre je uvežbavanje predloga in, on, under, next to. Maštari su podeljeni po grupama od 3 dece, jedno dete okreće prvu kocku i čita, drugo dete drugu kocku, ali mora da se sastavi rečenica povezujući reči s prve i druge kocke, npr. "Put a pencil case under the table", a treći član grupe treba to i da učini. U narednom krugu se menjaju uloge "bacača" i "izvođača" dok se svi ne izređaju. Grupa koja ima najviše tačno izvedenih koraka je pobednička, a igra se ponavlja dok svi ne postanu pobednici. :)
Sve u svemu, dobro se zabavljamo, učimo i častimo :D.


     
 
 
Copyright © 2006 Dečji stvaralački centar Maštalište. All Right Reserved.